Vodič za začetnike

Prvi koraki….

Kratek vodič za začetnike  z vsemi pomembnimi informacijami, ki olajšajo prve korake v svet tanga.

… na tečaju

Partner

Na začetni in vse druge tečaje se lahko prijavite tudi brez partnerja preko obrazca in vam pomagamo pri iskanju pravega partnerja. Nekaj šteje višina in starost, a je po naših izkušnjah v večini primerov najbolj pomembno značajsko ujemanje med partnerjema, zato kar pogumno v lov tudi sami. Povprašajte prijatelje, sosede, sodelavce… zmeraj se najde kdo, ki ob omembi tanga zastriže z ušesi.

Obutev

Za tango sicer velja, da so plesalke nore na tango čevlje in da jih ima vsaka v omari vsaj nekaj, a jih za začetni tečaj nikakor ne potrebujete. Dovolj so mehki čevlji, v katerih se noga udobno počuti in je stopalo čim bolj prosto. Priporočljivo je le, da je podplat čim bolj drseč, saj v tangu tako ženske kot moški veliko pivotirajo (obračajo na eni nogi) in je zelo neprijetno, če nas gumijast in močno profiliran podplat pri tem zaustavlja.

Od vseh vrst podplatov so najbolj primerni tisti z usnjem, imamo pa tudi nekaj nasvetov in idej, kako svoje najljubše stare čevlje prenoviti v odlično obuvalo za tango:

I. možnost

Za ta podvig potrebujete samo par starih nogavic in škarje. Nogavice odrežete nekje pri peti in spodnji del navlečete na vaše čevlje nekje do polovice narta. Obračamo se namreč samo na prstih, tako da je peta lahko prosta. Na prvih tečajih se boste brezskrbno sukali, kasneje pa bo še dovolj časa za nakup pravih tango čevljev.

II. možnost

V omari izberete udobne balerinke ali superge, ki ste jih že skoraj vrgli stran in se z njimi sprehodite do najbližjega čevljarja. Ta vam lahko na podplat nalepi usnje in čevlji bodo kar naenkrat reciklirani v vaše najljubše tango obuvalo.

Nekaj prilagoditev lahko naredite tudi na tečaju z našo “pivot tool-box” škatlo 🙂

Potrebujem predznanje?

Tango Osnove so oblikovane tako, da z vsako tematiko začnemo pri čistem začetku, osnovah, in nato znanje počasi gradimo. Tečaja se udeležujejo tudi že plesoči, z željo nadgraditi in poglobiti znanje. Za začetnike je to odlična izkušnja, saj pridejo v stik tudi s plesalci, ki so neko gibanje že bolje izpopolnili.
Če imate dve levi nogi, je tango kot nalašč za vas. Boste videli.

… na dogodkih

Kdaj je pravi čas za prvo praktiko?

Že takoj po prvi uri. Zelo je pomembno, da naučeno splešemo, zvadimo in izpilimo, saj le tako gib osvojimo in ponotranjimo. Praktike so namenjene prav temu in zmeraj je prisoten tudi učitelj, ki pomaga pri vseh težavah.

Kdaj je pravi čas za prvo milongo?

Tekom celotnega cikla Tango Osnov se naučite dovolj, da obiščete milongo, večer argentinskega tanga. Velikokrat imajo plesalci strah pred milongo, saj čutijo, da še ne znajo dovolj in z obiskom odlašajo. Po izkušnjah, prej ko presežete strah in se opogumite, lažje je in hitreje napredujete.

Milonga je družaben večer, tako da lahko za prvič tudi samo pridete na klepet in si pobliže ogledate tango v akciji.

… v svet tanga

Tango ni samo ples. Tango je subkultura z bogato zgodovino in še bolj bogato kulturo. Več o posameznih tango temah si lahko preberete tukaj…

Zgodovina

Kratka zgodovina razvoja plesa in njegove tradicije.

Beri naprej

Tango tradicija

Običaji na milongi od A do Ž. Kako povabiti na ples?

Beri naprej

Blog

Razmišljanja, inspiracije in izzivi v vrtincu tanga.

Beri naprej