Tango Motion – šola argentinskega tanga

Tango Motion (Tango gib) je nastal z željo raziskovanja giba skozi argentinski tango. Gib je naše primarno orodje za izražanje, ki ga uporabljamo že kot otroci, še preden spregovorimo prvo besedo in ga nezavedno uporabljamo tudi, ko smo starejši. Zavedanje telesa se s starostjo umakne raciu in razmišljanju, tango pa nas ponovno pripelje nazaj v središče naših občutkov, dojemanja in čutenja, nazaj v naše telo.

Argentinski tango je popolnoma improviziran ples, ki zahteva prisotnost in izražanje tako plesalca kot plesalke. Z neverbalno komunikacijo partnerja na glasbo ustvarjata skupno zgodbo. Šteje vsak trenutek, vsak gib.

Življenje ujeto v trenutek giba

Vsak ga sprejme, kolikor zmore in oblikuje po svoje. Ples se tako ves čas bogati in spreminja.

V prvi vrsti je argentinski tango improviziran ples, ki temelji na neverbalni komunikaciji. Zgodi se pravzaprav med korakom, med vsakim gibom in predstavlja vez, ki se izoblikuje med partnerja. Omogoča nam raziskovanje sebe, partnerskih odnosov in družbe. Kar v tistem trenutku potrebujemo in si želimo.
Na tečajih poskušamo zaobjeti vse vidike tanga, a sta ponavadi raziskovanje lastnega izražanja ter komunikacija s partnerjem v ospredju. Ostale vidike dopolnjujemo z delavnicami, dogodki, okroglimi mizami in deljenjem izkušenj.

Emotions hide in motion

S spoznavanjem naših občutkov in zaznavanjem lastnega telesa, se učimo o sebi. Vsaka naša misel je zapisana v telesu in vsak naš gib vzbudi občutke. Čustev brez telesa ni. Tango je odlično orodje za spoznavanje in raziskovanje svojega telesa in posledično sebe. 
Tečaj plesa tako postane veliko več kot samo učenje korakov. Z razumevanjem anatomije, biokinetike in gibalnih vzorcev, lahko postane tango popotovanje v lastno zgodbo.

Tango so ljudje in ljudje so tango

Tango je univerzalen jezik, ki ga lahko govori kdorkoli in povezuje ljudi po vsem svetu. Na festivalu v Poreču objameš neznanega plesalca iz Avstralije in telesi postaneta kot eno. Brez predhodne vaje, včasih tudi brez ene same izmenjane besede.
Vsak prispeva svoj delček tanga in vsi skupaj gradimo zgodbo tanga. Zato se trudimo, da izmenjujemo čim več različnih pogledov, pristopov in idej. Tako med posamezniki, kot na ljubljanski in mednarodni tango sceni.

Milonga Dulce Veneno
Skupaj s Tango Utripom ustvarjamo prav posebno in čarobno milongo. Nekaj utrinkov najdete v galeriji, za popolno doživetje pa lepo vabljeni, da se nam pridružite.

Delavnice s tujimi učitelji
V Ljubljani gostimo plesalce in učitelje iz različnih držav in kultur ter sodelujemo s šolami iz drugih držav.
— Vikend z Mario Filali in Gianpierom Galdijem
— Vikend z Mirkom Stanićem
— Vikend z Vascom Martinsem

Projekt Tango za vse

S projektom Tango za vse smo tango razširili tudi med mlajšo in starejšo publiko. Tango Youth med dijake in študente prinaša veselje do gibanja, ustvarjanja in izražanja ter odpira prostor za raziskovanje odnosov in zavedanja svojega telesa.