Sobota 22. 9.
in
nedelja 23.9.
18.00-20.00
(sledi praktika)

Tango pot je neprestano kroženje med osnovami in kompleksnejšim gibanjem. Vsakič, ko premaknemo ali dodamo košček v mozaik tango baze, nam odpre nove svetove v načinu gibanja in kreiranju v plesu.

Za ogrevanje in postavitev trdnejših temeljev, iz katerih bomo lahko črpali v novi sezoni, vas vabim, da v vikendu skupaj odkrožimo nov tango cikel. Vse od poglobljenega raziskovanja osnov z novimi očmi, do uporabe v plesu.

Cena:


30€
za tečajnike Tango Motion šole

40€
za zunanje

Zakaj Tango cikličnost?

Tango pot ves čas riše kroge. Od osnov h kompleksnejšim figuram in ponovno nazaj k osnovam, kajti za vsak korak naprej moramo najprej narediti sprememembo v plesni bazi. Tako kot lahko dobro hišo zgradimo le na dobrih temeljih in boljši kot so temelji, več prostora imamo za ustvarjanje na površju.

Komu je vikend namenjen?

Tango Cikel je zasnovan za vse plesalce, ki že imajo nekaj kilometrine na plesišču in želijo z novimi očmi pogledati na tango osnove. S poznavanjem osnovnih konceptov linearnega in krožnega gibanja, se bodo lahko baze lotili na nov in drugačen način ter odprli nova polja za raziskovanje, v par pa prinesli več povezanosti in mehkobe.

Kakšna je prednost učiteljskega gosta?

Namen Tango Cikel projekta je spodbujati raznolikost tanga v dojemanju in razumevanju plesa ter vsakemu posamezniku odpreti različna vrata za raziskovanje tanga. Vsak ga namreč doživlja po svoje in na potovanju po tangu išče svoje lastne odgovore. Nov učitelj lahko doda nove poglede in nakaže drugačne poti do istih ciljev.

Vasco Martins

Vasco je zelo dinamičen in muzikalen plesalec, ki je že od mladih let raziskoval ritmiko in zavedanje telesa skozi različne borilne veščine. Ravno muzikalnost in odprt svet različnih gibalnih možnosti, je tisto, v kar se je zaljubil na začetku svoje tango poti in ga še danes žene naprej.

Originalno iz Lisbone, je nastopal in učil po celotni Evropi, danes pa je nastanjen v Munichnu, kjer poleg tanga gib in muzikalnost raziskuje tudi v kizombi in bachati.

“Learning tango requires a sustained and continous effort based on a critical eye, respect and love for your partner and for what you do.” (Vasco)