Ženska tehnika

Petek,11.5.
19.00-21.00
Tango Avenija (Letališka 29)

Cena: 10€

Večina plesalk do visokih pet v plesu goji “love and hate” odnos. Po eni strani nam polepšajo gibanje, omogočajo bolj elegantno hojo in podaljšajo noge (no pa tudi njihovih modnih razsežnosti ni za zanemariti), po drugi pa se soočamo z nestabilnostjo, bolečino v stopalih, zategnjenimi mišicami nog in žulji na mestih, ki se jim kar ne moramo načuditi.
Zato bo cilj delavnice sprememba plesnih čevljev z visoko peto iz sovražnika v del sistema, ki nam pomaga pri stabilnem, elegantnem in udobnem gibanju.

Tematika

  • anatomija in tehnika gibanja stopala
  • odnos stopalo-koleno-medenica-trup
  • stabilnost v visokih petah
  • tehnika hoje po petah in tehnika hoje po prstih
  • gibanje v visokih petah
  • na kaj biti pozoren pri nakupu plesnih čevljev in ostale skrivnosti

Na dveurni tehniki se bomo skozi razumevanje osnovnih principov gibanja in stabilnosti sprehodili čez spremembe, ki nam jih visoke pete prinesejo. Predvsem se bomo osredotočili na vzroke bolečine v stopalih in zategnjenost mišic noge, ki nam preprečujejo sproščen ples. Cilj delavnice je neboleče in čim bolj naravno gibanje.
Del delavnice bo za sladkorni posip namenjen tudi stylingu in oblikovanju noge v visokih petah med gibanjem.

Delavnico bomo zaključili s pogovorom o tem, na kaj biti pozoren pri nakupu plesnih čevljev, katera je najbolj primerna višina pete, kako čevlje vzdrževati in predvsem z deljenjem nasvetov ter težav, s katerimi se srečujemo pri tangu- Zato si po delavnici rezervirajte še nekaj časa, da skupaj posedimo in poklepetamo.
Zaželjeno je, da s seboj prinesete čim več (oziroma kar vso) obutev, ki jo uporabljate za ples. Tudi tisto, ki vam neustreza, da skupaj ocenimo, kje je težava in kaj lahko glede tega ukrenemo.

Na tehniko pridite oblečene v udobna, raztegljiva oblačila, ki omogočajo prosto gibanje in s seboj obvezno prinesite debele nogavice za ogrevanje. Drugi del vaj bomo raziskovali gibanje v različnih obutvah, zato lahko s seboj prinesete vse plesne čevlje. Tudi tiste, ki vam morda niso udobni.
Na začetku bomo nekaj vaj delale na tleh, tako da je priporočljivo s seboj prinesti tudi podloge.