Ženska tehnika

Petek, 1.12.
19.00-21.00
Tango Avenija (Letališka 29)

Cena: 10€

Plesalke si želimo razvijati in okrasiti svoje gibanje v plesu, vendar kaj hitro ugotovimo, da nam naučeni okraski, ki se jih naučimo na tehnikah ali vidimo na youtube videih, ne koristijo prav dosti, ker ne vemo kdaj in kako jih uporabiti.
Okrasek je pravzaprav gibanje, ki ga plesalke dodamo na vrh osnovnega gibanja s plesalcem. Zato je zelo pomebno, da poznamo svoje telo in razumemo, kaj lahko z njim počnemo. Le tako lahko določen gib uporabimo in razvijemo v primernem trenutku.

Tematika

  • zavedanje in aktivacija mišic, ki nam pomagajo pri stabilnosti
  • od kje izvira energija za obrate in kako jo lahko uporabimo
  • prosta noga in njen vpliv na preostalo telo
  • kako lahko “okrasek” uporabimo za lažje pivotiranje
  • različice “okraskov” glede na mesto aktivacije proste noge

Na dveurni tehniki bomo iz vaj za zaznavanje telesa ter osnovne tehnike postopoma zgradili osnovne principe pivoja in ochota vse do kompleksnejših gibanj ter alteracij v pivoju, ki lahko obogatijo naša osnovna gibanja, nam dodajajo energijo in hkrati ne zmotijo komunikacije s plesalcem.

Posvetile se bomo najbolj osnovnemu elementu tanga, pivoju. Ker je poleg koraka osnovni gradnik tanga, bomo lahko raziskana gibanja uporabile v večini gibanj (pivot, ocho, giro, pasade, sacade…). Ples bo postal bolj bogat in dinamičen.
Ker je zelo velik del tehnike bazičen in enake pristope pri svojem plesu pravtako uporabljajo plesalci, so na delavnico vabljeni tudi vsi moški =)

Na tehniko pridite oblečene v udobna, raztegljiva oblačila, ki omogočajo prosto gibanje in s seboj obvezno prinesite debele nogavice. Če ob daljšem pivotiranju potrebujete podlago, pa prinesite tudi petke ali plesne superge.
Na začetku bomo nekaj vaj delale na tleh, tako da lahko po želji prinesete tudi podloge.