Nadaljevalni tečaj

Komu je tečaj namenjen?

  • vsi, ki so opravili sklop tango osnov
  • plesalci, ki že imajo nekaj izkušenj
  • vsi, ki so eno leto obiskovali Tango Youth

Kako poteka?

Za čim bolj celovit pristop k učenju in izpopolnjevanju znanja argentinskega tanga so nadaljevalni tečaji razporejeni v štiri tematske sklope, ki se ciklično izmenjujejo. Vsak mesec je torej razpisan tečaj iz drugega sklopa.

Več informacij?

Potek: 4 delavnice/90 min + praktika
Lokacija: Ex teater (Resljeva 3)
Termin: četrtek, 18.30-20.00
Utrjevanje: praktika od 20h dalje
Cena: 30€/osebo

Prihajajoči tečaji

  • Figure: dvojni giro (10.10.2019)
  • Figure: dvojni giro II (7.11.)
  • Geo: sacade v dvojnem giru (12.12.)
  • Geo: dvojni giro in back cross (30.1.)

Namen tečajev v sklopu figur je spoznavanje zakonitosti posamezne skupine figur (sacade, barride, pasade, spremembe smeri, crossi, planeo ipd.)

Ko razumemo mehanizem figure jo lahko z improvizacijo vnesemo v ples in s piljenjem tehnike izboljšamo izvedbo. Novosti poglobijo razumevanje plesa, nadgradijo improvizacijo in ples obogatijo.

Nadaljevalni tečaji na tematiko muzikalnosti se bodo posvečali tango glasbi, ki je poleg lastnega telesa, partnerja in okolice četrta dimenzija tanga.

Kakšna je zgradba tango glasbe, kako jo lahko interpretiramo in ali se valček ter milonga kaj razlikujeta od tanga? Orodja za muzikalnost ples oživijo in ga še bolj trdno povežejo v nerazdružljivem paru plesa ter glasbe.

Za tango pravijo, da je ples hoje in pivojev. Nadaljevalni tečaji na temo geometrija tanga bodo združevali razumevanje različnih smeri gibanj in tehnik, ki nam omogočajo razvoj improvizacije. Ko se zavedamo in razumemo, kako uporabljamo telo, se nam odpre svet neskončnih možnosti, igranja ter raziskovanja.

Sklop združuje nadaljevalne tečaje na temo zaprte drže s poudarkom na komunikaciji v paru. Zaprta drža je ena izmed najlepših tematik in tudi najzahtevnejših. Tečaji se posvečajo udobju in sproščenemu gibanju v različnih zaprtih držah kot tudi raziskovanju skupne improvizacije za tisti delček tanga, ki zasvoji prav vsakega…

Znanje je brez vrednosti, če ga ne postaviš v prakso.

Vsako dobro znanje stoji na stabilnih temeljih ter kilometrih vaje in to velja tudi za tango. Vsak plesalec se mora vsakič, ko želi v plesu narediti korak naprej, najprej vrniti k bazi. Plaz spremembe se zmeraj zgodi pri najbolj osnovnih gradnikih in dovolj velikem prostoru za vajo ter utrjevanje.

Zato je nadaljevalni tečaj oblikovan tako, da se ob četrtkih učimo in raziskujemo določeno temo, jo nato zvadimo in utrdimo na praktiki, ki sledi. Ob nadaljevalnem tečaju pa lahko hkrati obiskujete začetni tečaj, ki poteka ob ponedeljkih. Tako ves čas nadgrajujete in poglabljate osnove, ki izboljšajo vaš ples ter olajšajo nadaljni napredek pri temah nadaljevalnega tečaja.

Struktura tečaja


Tematika

četrtek, 18.30-20.00

+

Praktika
četrtek, 20.00-22.00

+

Tango osnove
ponedeljek, 18.30-20.00

Si brez partnerja?

Za nadaljevalni tečaj je sicer obvezen, ampak brez panike. Pošlji nam svoje podatke in pomagali bomo pri iskanju.

Pomoč pri iskanju