Chicho velja za čudežnega dečka (no, bolj moškega) tanga, ki skupaj s Juano, ki je v zadnjih letih z njim postala prava boginja mehkega in elegantnega gibanja, še zmeraj pripravi gledalce do zadrževanje diha vse do zadnjega takta.

Chicho je bil skupaj s Gustavom Naveiro in Sebastianom Salasom v 80. letih začetnik novega gibanja v tangu. Skupina je premikala meje gibanja in razumevanja plesa, kar je privedlo do novega stila, ki je dobil ime “tango nuevo”. V začetku 21.stol. je Chicho počasi začenjal spreminjati svoj stil. Ta je postal bolj umirjen in na nek način tradicionalen, a še vedno zelo kreativen in ekspresiven.

Kotiček za raziskovalne in analitične

Chicho je v svet tanga vstopil kot bobnar. Še danes je njegova največja genianost muzikalnost.

Opazuj, kako s koraki in prenosi teže markira glasbo. Poskusi se osredotočiti, katere ritme poudari in kdaj se ti zdi, da je celo malo ven iz ritma. Bodi pozoren ali v teh trenutkih označuje sinkopo in kako to naredi.

Nato bodi pozoren tudi na Juano. Na katere instrumente je vezano njeno gibanje in ali so isti kot tisti, katere poudarja Chicho. Kdaj plešeta na različne instrumente?