Giro je eden izmed najbolj uporabljenih tango gibalnih konceptov. Zavzema zelo malo prostora, zato je odličen za ples na natrpanih milongah in omogoča neomejeno povezovanje različnih gibanj brez prekinitve.

Na tokratnem nadaljevalnem tečaju se bomo posvetili povezavi med back crossom in girom. To nam bo omogočilo lažje in elegantnejše vstope v krožno gibanje ter enostavnejšo verzijo ponavljajočega se gira.
Plesalke bodo razvijale občutek za točno mesto naslednjega koraka in tehniko back cross koraka v giru, ki je velikokrat največji krivec za neoglašeno gibanje ter izgubljanje ravnotežja.

Kaj bom na koncu znal?

  • različne vhode v giro iz back ochota
  • kaj daje giru dinamiko
  • tehnika back crossa v krogu
  • tekoče povezovanje krožnega gibanja

Nadaljevalni tečaji so razdeljeni v štiri tematske skupine (figure, muzikalnost, geometrija tanga in zaprta drža) , ki mesečno rotirajo, tako da je vsak mesec na vrsti tečaj iz druge tematske skupine. Na ta način želimo zaobjeti čim več vidikov tanga in omogočiti enakomeren razvoj na vseh področjih tanga.

Tečajev se lahko udeležijo vsi, ki so opravili Tango Osnove, razumejo princip vodstvo-sledenje in osnove linearnega ter krožnega gibanja (hoja, ocho, giro, cross).