Tango dogodki

Tango je skozi zgodovino zamenjal veliko prizorišč. Od bordelov in ulice do elegantnih salonov in koncertnih dvoran. A ne glede na lokacijo, se večina imenuje milonga. Srce in duša tango življenja.

Milonge

Milonga je prostor oziroma večer, na katerem se tangerji zberejo za druženje, klepet in predvsem ples. Lahko so tedenske, lokalne milonge, ki so bolj sproščene ali pa večje, Grande milonge, ki privabijo tudi tujce in so ponavadi organizirane v sklopu vikend delavnic, festivalov ali ob tango koncertih.

Praktike

Praktika je za razliko od milonge namenjena vadbi, raziskovanju in odpravljanju napak.

Na njej se pari med plesom ustavljajo, vadijo posamezne gibe in razpravljajo o napakah. Navadno je na praktiki prisoten učitelj, ki plesalcem pomaga pri zagatah in jim pomaga popravljati napake.

Festivali

Tango festivali so ponavadi večji dogodki, ki za podaljšan vikend na eno mesto pripelje veliko število plesalcev, domačih in tujih. Čez dan potekajo delavnice z učiteljskimi pari, ob večerih pa velike milonge z nastopi maestrov.

Vsako jesen ga imamo tudi v Ljubljani.

Maratoni

Z leti popularnosti festivalov se je povečalo povpraševanje po le plesu in razvil se je nov koncept tango dogodkov, ki temelji predvsem na milongah. Maratoni ponavadi trajajo od petka do nedelje popoldan in so sestavljeni iz popoldanskih in večernih milong. Nekateri v paketu ponujajo tudi prehrano ali prenočišče. Ponavadi gre za omejeno skupino plesalcev (150-350 ljudi), z enakim številom plesalcev in plesalk iz različnih držav, ki se čez celoten vikend spoznava, druži in pleše.