Tango Intenziv

Namen?

Po koncu vsake intenzivne delavnice si želimo, da bi lahko novo znanje čim bolje uporabili v plesu. V trenutku, ko se nam približno začne svetlikati, kako naj bi gibanje potekalo, potrebujemo možnost obnove in nadgradnje.

Tango Intenzivi omogočajo sistematično delo na tehniki linearnega in krožnega gibanja ter hkrati podpirajo prostor za globlje osvajanje znanja, prenos v ples in raziskovanje giba.

Komu je namenjen?

Tečaj je oblikovan za vse, ki želijo k tangu pristopiti sistematično in svoje znanje zgraditi postopoma od temeljev do kompleksnejših gibanj. K rednemu in intenzivnemu delu ste vabljeni vsi, ki že nekaj časa plešete in do tanga gojite raziskovalni, že skoraj otroško zvedavi duh. Vprašanja in beležke na uri so obvezna 😉

Na hitro

Termin: torek, 20.15-21.45
Praktika: četrtek, od 20h
Lokacija: Tango Avenija (BTC)
Cena: 50€/mesec
Potek: glej spodaj

Individualno delo

S posameznikom in parom pripravimo individualni načrt in osvetlimo cilj, ki ga želimo doseči tekom delavnic in praktik. Delo je tako v vseh sklopih bolj usmerjeno in prilagojeno posamezniku.

Veliko prakse

Poleg delavnice je vsak teden sestavni del tečaja praktika, na kateri imajo plesalci možnost s pomočjo učitelja zvaditi in utrditi nove principe ter gibanja.

Sistematično delo

Strukturirano in poglobljeno delo na posamezni tango tematiki.

“Resnično odkrivanje ni iskanje novih pokrajin, temveč gledanje z drugačnimi očmi.”

                                                                                                                                                                                                                                                                                   Marel Prust

Kako poteka?

Tečaj je sestavljen iz treh delov:

Tematika
(torek, 18.30-20.00)

Na delavnicah enkrat tedensko glede na mesečno tematiko osvajamo nove tehnike, gibanja in principe tanga.

Tango Osnove ali Praktika
(četrtek, 18.30-20.00 ozroma od 20h dalje)

Vsak tečajnik se lahko ob četrtkih odloči, katerega modula se želi udeležiti. Praktika je namenjena preplesavanju, utrjevanju in raziskovanju. Učitelj pa je tam za vse težave in vrašanja.
V kolikor se želi tečajnik vrniti k osnova in preko baze nagraditi osnovne gradnike tanga, se lahko priključi poljubni delavnici Tango Osnov.  

Individualna ura
(po dogovoru na dva meseca)

Individualno delo omogoča intenzivnejši in bolj učinkovit pristop k napredku v tangu. S parom se srečamo enkrat na dva meseca (termin po dogovoru). Izpostavimo najbolj pomembne težave in izzive, ki jih ima par ter posameznik. Skupaj si zastavimo cilj in pripravimo individualen načrt, ki ga nato spremljamo vzporedno s tečajem.

Program

Pretekli tečaji